Miljøvenlig hjemmeside

Hvis internettet var et land ville det være det 6. største målt på energiforbrug. Derfor er vi nødt til ændre vores tilgang til at bruge internettet1 og lægge ting ud på internettet, for os startende med en miljøvenlig hjemmeside ad gangen.

Der er ikke noget at sige til at internettet forbruger store mængder energi, og vi kan heller ikke forhindre at det vil bruge endnu mere energi i fremtiden. Det vi kan gøre er at ændre energien til vedvarende løsningen og ændre vores adfærd og brug af internettet.

Start med en grøn hjemmeside

Første skridt i denne retning som virksomhed, kan være at ændre den måde du hoster din hjemmeside på. Det gælder om at finde en webhost der har deres webhotel løsninger hos et datacenter drevet af vedvarende energi.

Her findes der allerede forskellige gode løsninger, og måske benytter du allerde en af dem, i så fald skal du have et skulderklap. Hvis ikke så er her nogle gode danske muligheder for at få miljøvenlig hosting:

  • Simply er en del af team.blue der har et datacenter i Skanderborg, Danmark, som er en af de bedre grønne løsninger.
  • Duelhost er et nyere dansk hostingfirma, der tilbyder billig hosting i et grønt datacenter i Tyskland der er drevet med vedvarende energi.

Jeg har brugt begge hosting løsninger og er glad for dem begge to. Simply er mere brugervenligt og let at gå til for begynderen. Duelhost er min favorit, men en smule mere teknisk.

Jeg hjælper dig gerne med at flytte din hjemmeside til miljøvenlig hosting.

Mere end bare vedvarende energi

En ting er at finde et datacenter der er drevet af vedvarende energi, men det er kun en brøkdel af hvad et datacenter kan gøre for at være miljøvenlige og ikke mindst bæredygtige. Udover dette bør et datacenter have fokus på:

  • Overskudsvarme
  • Hardware
  • Nedkøling

Ét svar til “Miljøvenlig hjemmeside”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *